Borovets Open Cup 2015

След Пампорово Bike Fest 2015, в Боровец се проведе и вторият кръг от българските даунхил серии. Програмата за него беше кратка и ясна: петък – оглед, събота – тренировки и в неделя – тренировки, квалификация и финал.

След огледа на трасето бях леко разочарован, защото нямаше никакви промени по трасето. Времето беше топло, а трасето изключително прашно и хлъзгаво, но тренировките вървях гладко и през повечето време гледах да помагам на отбора ми да кара по моите линии и всички да дадем добри резултати.

Ето видео от трасето с новата ми камера GoPro Hero 4 Session:

В неделя трасето се беше доста изровило, въпреки усилията на организаторите да го мокрят всеки ден. Имах доста проблеми, като успях да направя само едно тренировъчно спускане, заради спукана гума. Грешките ме преследваха и на квалификацията още от самото начало, като успях да дам трето време на нея. Това не ме притесни и се подготвих за силен финален рън.

Финалите започнаха с хубаво и слънчево време, но докато се качвах с лифта за последното ми спускане, заваля непредвиден дъжд, който изненада и значително влоши карането на последните състезатели. Вече бях на стартовата площадка и нямаше време за смяна на гумите, а също така нямах и калник… Някои от състезателите предпочитаха да карат с гуми за кал в рохкото и прашно трасе, което им даде огромно предимство в калта. Състезателното ми спускане започна с голямо поднасяне още на първия завой, нямах никакво сцепление, грешките продължиха и надолу – минах близо покрай един от коловете и той удари кормилото ми, като завъртя предната ми спирачка и трябваше почти да спра за да я върна обратно. Нищо не виждах заради липсата на калник и на доста места губих контрол по хлъзгавата кал. За капак на всичко финиширах със спукана предна гума, която бавно издишаше през цялото време. След като пресякох финала, не очаквах добро класиране и третото място от българите беше напълно заслужено.

Остават още три кръга от българските серии, като следващата спирка е Златица.

Коментирай: