Home Mountain Bike Cup 2017

Последният кръг от Българските даунхил серии се проведе както обикновено на родното ни витошко трасе и разбира се, времето не беше на наша страна отново. През първият тренировъчен ден карахме на дъжд и лек сняг, а по трасето на моменти се изливаше река и всичко това, комбинирано с ниски температури го превърна в най-предизвикателното състезание. Може да се обедите сами какви бяха условията за каране в следващото видео:

Неделният ден започна с изненада за всички – през нощта беше натрупало 15-20 сантиметра мокър сняг и беше изпочупил клони и дървета по линията на лифта. В резултат на това, лифтът не работеше и трябваше да се извозваме алтернативно с бусове, а пък квалификацията беше отменена. Успяхме да направим няколко тренировъчни спускания и да се запознаем с „новото“ трасе, по което имаше не малко сняг и пълни виражи с вода.

По време на финалното ми спускане имах проблем със закопчаването на клипса ми и така карах през не малка част от него. До долу направих още няколко малки грешки, но успях да се концентрирам и да натисна към края. Финишираш разочарован от спускането ми, но изненадващо бях дал първо време с изключително солидна преднина!

Радвам се, че успях да повторя миналогодишния си успех отново. С тази победа трябваше да спечеля и сериите, но добавянето на чуждестранни състезатели в миналото състезание, намалиха точките ми и така само с разлика от 3 точки спечелих второто място в крайното класиране…

Коментирай: