Petrich DHI 2018

Тази година още не бях решил каква категория да карам и точно преди да се запиша за първото ми състезание в Петрич, реших да си направя лиценз за Elite.

Петъчния ден, освен с регистрация премина и с оглед на трасето. Организаторите се бяха постарали – всичко беше изчистено, имаше избор на линии, виражите бяха като нови и имаше и нови елементи. Беше се получило много добре и нямахме търпения да го пробваме.

В съботния ден имаше само тренировки, на които успях да пробвам набелязаните линии и да избера най-бързите и подходящи за мен. Въпреки прогнозите за дъжд, хубавото време беше на наша страна.

В следващото видео може да видите и самото трасе:

В неделния ден успях да направя една тренировка преди квалификацията и реших да пробвам различни гуми за нея – Maxxis Shorty. По време на квалификационното ми спускане успях да скъсам жило на скоростите и ми се наложи да спра за малко, а след това в долната част на трасето направих груба грешка, от която се ударих в едно дърво и отново трябваше да спра (радвам се, че се разминах само с натъртвания). След смяната на гумите бях останал с малко по-високо налягане в задната, от което губих сцепление, но за финала го коригирах и реших да остана с тях, заради голямата вероятност да завали.

Решението ми беше правилно и още докато не бяхме стигнали до старта започна да вали. Имах късмет и съответно, лошото време от квалификацията ми отреди по-предно стартово време. На финала ме валя, но успях да направя много добро спускане въпреки една грешка към края на трасето. Shorty-тата се превърнаха в перфектните гуми за тези условия и имах много добро сцепление.

Резултатът от това беше първо място със солидната преднина от 13 секунди!

Коментирай: