Botevgrad Downhill Cup 2018

В Ботевград се провежда за втори път състезание, като тази година, то е и четвърти кръг от българските даунхил серии. Миналата година успях да го спечеля и тази година отново се надявах да повторя успеха си и по този начин да затвърдя челната ми позиция в шампионата.

По трасето имаше няколко промени, като един нов дроп, който не беше никак малък, а кикърът на най-големият спийд джъмп беше преместен с още 4 метра назад. За него се влизаше с малко гапче в стръмната част и скоростта преминаваше 60 км/час. Мога спокойно да кажа, че е едно от най-бързите трасета с много еър тайм. Кара се на един дъх и с огромно удоволствие!

В следващото видео може да видите едно от тренировъчните ми спускания:

По време на квалификацията направих добро спускане без грешки, с което дадох най-доброто време за деня и ми оставаше само да го повторя с малко по-голяма скорост, за да спечеля състезанието.

На финала започнах с лека грешка, с която излезнах от линията си, но надолу натиснах и успях отново да дам първо време и съответно да грабна победата. Разликите бяха изключително малки и го превърнаха в едно от най-оспорваните състезания. Радвам се, че с отбора ни успяхме да грабнем 5 медала, от които 3 златни (във всичките категории, в които участвахме).

Очаквам с нетърпение последния, пети кръг от сериите, който ще се проведе в началото на октомври на Витоша.

Коментирай: